Annons
Nyheter

Brokigt men piggt av Primal Scream

Efter att ha utforskat kärleken till Rolling Stones-influerad rock på 2006 års Riot City Blues har nu Primal Scream vänt blickarna tillbaka mot dansgolven. Utan att för den skull lämna gitarrerna hemma.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2008
Bobby Gillespie och hans Primal Scream släpper på onsdagen sin nionde studioplatta. Bild: Scanpix
Bobby Gillespie och hans Primal Scream släpper på onsdagen sin nionde studioplatta. Bild: ScanpixFoto: 

Med svenska Björn Yttling från Peter, Bjorn and John bakom rattarna i flera spår, har bandet kokat ihop en brokig skiva, som blandar malande rockgung med popigt danssväng, medan den mörkt mullrande elektronikan aldrig är långt borta.

Suicide bomblåter som Black Rebel Motorcycle Club kört genom ett febrigt Nick Cave-filter. Mjuka gråta-i-kudden-balladen Over & over,en Fleetwood Mac-cover, är något att sätta på när det är höst i kärlekslivet.

Annons

The glory of lovemanar till handklapp på dansgolvet, medan Zombie Man, med sina enerverande falsettkörer, borde ha sålts vidare till bröderna Rongedal.

Beautiful Futuremå vara lite för spretig för att kännas som ett helgjutet album. Men här finns gott om starka spår att sätta på repeat. Och veteranerna i Primal Scream låter betydligt piggare än de borde, efter många år i rockmytens dimmiga tjänst.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons