Annons
Nyheter

Brinner för konsten

Han blev erbjuden tidig pension och tog chansen att flytta ner till Frankrike. Nu är Göran G-son Jarl tillbaka i Trelleborg för att visa upp sina bilder i utställningen ”Himlen Brinner”.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Rött, gult och orange är färgerna som dominerar Göran G-son Jarls fotoutställning ”Himlen brinner” på Forum i Trelleborg. De vita väggarna i matsalen pryds nu i en knapp månad framåt av bilder av moln och himlavalv i brinnande färger som fångats på bild av den 66-åriga före detta trelleborgaren.

– Jag har alltid fotat så när jag fick chansen att ställa ut mina foton här gjorde jag det, säger Göran G-son Jarl som är uppvuxen i Trelleborg men som sedan en tid tillbaka bor med familjen i den franska byn Sutrien på gränsen till Schweiz. Och det var där han slogs av bilden av den brinnande himlen.

Annons

– Jag var på väg att hämta min dotter vid bussen och egentligen var jag redan sen, men när jag såg himlen stannade jag till och knäppte av ett gäng bilder, berättar han och fortsätter:

– Himlen hade aldrig sett ut så innan den dagen, eller efter för den delen. Det var häftigt.

I närmare 40 år jobbade Göran på inköpsavdelningen på gummifabriken i Trelleborg. När produktionen lades ner erbjöds han en tidig pension och flyttade ner till Frankrike. Ett enkelt val, säger fotografen.

– Min fru är ju fransyska så när chansen kom att flytta ner så tog vi den. Det var inte mycket diskussion direkt. Nu bor vi i en liten by i en dal med 50 hus och 80 invånare.

Har du drabbats av lappsjuka än?

– Nej, faktiskt inte. Det är så skönt där nere. Jag älskar verkligen lugnet i dalen, ett lugn man faktiskt också kan känna av på Söderslätt.

Andreas Mattsson
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons