Nyheter

Book och Nilsson till Globen

Anna Book dansar samba raka vägen till Globen. Hennes "Samba sambero" tog sig till finalen i Melodifestivalen tillsammans med Tommy Nilssons powerballad "Jag tror på människan".
Nyheter • Publicerad 3 februari 2007

- Det känns helt fantastiskt, sa en lycklig Anna Book när hon fick beskedet i direktsändningen.

Anna Book och Tommy Nilsson, som fick direktplatserna till finalen i Stockholm den 10 mars, hade de två mest "klassiska" bidragen i lördagens tävling. Books "Samba sambero" doftar av 80-talsschlager, och Nilssons "Jag tror på människan" är en schlagerpowerballad. Anna Book hade också det överlägset största publikstödet under tävlingen.

Elin Lantos "Money" och jokrarna Uno & Irmas "God morgon" får försöka igen i Andra chansen i Nyköping den 3 mars.

För Andreas Lundstedt, som var en av förhandsfavoriterna och deltog i Melodifestivalen för femte gången, gick det sämre. Hans "Move" tog sig inte till andra omgången.

Kristian Luuk var efter en lite nervös inledning säkerheten själv som programledare och hade en minst lika framträdande roll som Lena Philipsson förra året. Hans öppningsnummer - i klassisk kabaréstil med bensprattel, Charlestondans och trolleri - var på temat "jag vill inte ta plats" men det var så klart precis vad han gjorde. I slutet av numret drog sex romerska legionärer in Luuk på scenen stående på en guldvagn. Han hann även skämta med låtskrivaren Thomas G:son och "Sveriges förste man i rymden Per Herrey", som helt bevisligen visade sig vara rätt porträttlik Christer Fuglesang.

Mellanakten är i år en flerdelad musikal om flickan Judy som tar sig från Jönköping via de olika deltävlingarna fram till finalen, med bland andra Gunilla Backman och Hanna Norman i rollerna. Kanske tar musikalen fart längre fram, men responsen från publiken var lite avvaktande i Kinnarps arena.

Inför årets första deltävling i Melodifestivalen hade de tekniska problemen varit många. Vid fredagens genrep i Kinnarps arena fungerade nästan ingenting, men när det väl gällde på lördagen flöt allt prickfritt.

Nästa lördag fortsätter schlagertåget till Scandinavium i Göteborg.

Daniel Åberg/TT Spektra

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.