Annons
Nyheter

Bonafides största gig

Strax innan lunch stod det klart att Sebastian Bach tvingats ställa in dagens spelning på Sweden Rock. Med ytterst kort varsel fick Malmöbandet Bonafide hoppa in, för att göra sin största spelning i karriären. Efter konserten mötte Allehanda upp med bandledaren Pontus Snibb.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2008
Bonafide på Sweden Rock Festival. Bild: Tom Wall
Bonafide på Sweden Rock Festival. Bild: Tom WallFoto: 

När Bonafide i går spelade på mellanscenen Zeppelin Stage på Sweden Rock, var det malmöbandets dittills största gig. I morse fick de frågan om de kunde göra en andra spelning, denna gång på festivalens största scen.

- Vi väcktes av ett telefonsamtal elva i morse, där vi fick reda på att Sebastian Bach ställt in, och sen tillfrågades om vi kunde hoppa in i hans ställe. Först var det riktigt mycket nerver. Jag menar, på den scenen spelar ju bara band som Judas Priest och Whitesnake. Så plötsligt ska vi upp och lira, med bara ett par timmars varsel. Men sen gick allt väldigt snabbt fram till att vi stod där.

Annons

Hur kändes det att stå där?

- Det gällde bara att fokusera riktigt hårt, och se till att publiken stannade. Och det gjorde de ju.

Det är inte så ofta ett band spelar två gånger på samma festival. Hur var det?

- Jo, men det kändes bra. Vi körde ungefär samma set som igår, för många i publiken kom ju först i dag. Och dessutom, med så många band som det är på Sweden Rock, var det säkert många som missade oss igår, som fik en chans att se oss i dag i stället. Så jag tror inte vi blev alltför tjatiga.

Tur för er att ni var kvar på festivalen över natten, då.

- Ja, men det var verkligen på håret. Vår trummis Sticky Bomb var precis på väg att sticka till Malmö, för han hade ett DJ-jobb där i dag. Men när vi fick frågan, så var det bara att ställa ner väskorna igen.

Vilken spelning gick bäst?

- Den i dag, absolut.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons