Annons
Nyheter

Bokhandlaren mår som en kung

Under loppet av ett par timmar sålde samtliga exemplar av boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” slut på bokhandeln i Trelleborg. ”Det har varit en himla hype kring boken. De första exemplaren gick åt direkt och vi har flera bokningar som väntar”, säger Bengt-Inge Persson på Söderslätts Bok & Papper.
Nyheter • Publicerad 9 november 2010
Skandalboken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” ger klirr i kassan för Trelleborgs enda bokhandel. På bara några timmar såldes samtliga exemplar av boken slut.
Skandalboken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” ger klirr i kassan för Trelleborgs enda bokhandel. På bara några timmar såldes samtliga exemplar av boken slut.Foto: 

Den skandalomsusade boken om kungen och hans påstådda förehavande har skapat mediestorm och rusning till bokhandlarna över hela landet. Trelleborg är inget undantag.

Under loppet av ett par timmar i torsdags kväll och fredags förmiddag sålde samtliga av de 30 exemplar som bokhandeln tagit hem slut och flera har reserverats inför nästa leverans som förväntas komma under dagen.

Annons

– Det har varit en otrolig efterfrågan. Särskilt med tanke på att det är mellansäsong och att vi inte gjort någonting för att lansera boken i butiken, säger Bengt-Inge Persson på Söderslätts Bok & Papper.

Under den korta stund som TA besöker bokhandeln kommer flera in och frågar efter boken. Listan med reservationer blir allt längre.

– Det är kul när det blir en sådan hype kring en bok. Det verkar som att de flesta är nyfikna på att läsa den även om inte alla vill erkänna det, säger Bengt- Inge Persson, som själv redan är bekant med flera av skandalerna i boken.

– Jag är ju lite äldre och var med när det skrevs om allt det här i tidningarna, men jag kommer ändå att läsa boken för att se om de lyckats hitta något nytt, säger han.

– Man kan ju inte låta bli att bli lite nyfiken.

För bokhandlarna är det alltid ett vågspel hur många exemplar av en titel som man vågar ta in. En förutspådd storsäljare av exempelvis Leif GW Persson, brukar i Trelleborg beställas i ungefär 50 exemplar totalt.

– Nu tar vi in nästan dubbelt så många och under en väldigt intensiv period. Den kommande leveransen är bara en första desperat order. Det kommer att behövas många fler.

– Det här är utan tvekan årets julklapp, säger Bengt-Inge Persson.

INTERNAL INTERNAL
Sanna Hjalmarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons