Nyheter

Bo Kaspers tar paus – Sundström släpper soloplatta

Nyheter • Publicerad 8 november 2004
Bo Kaspers orkester tar en paus när sångaren Bo Sundström (tvåa från vänster) släpper en soloskiva. "Jag tror det är bra att få se och höra något annat" säger han.bild: Pressens Bild/Arkiv
Bo Kaspers orkester tar en paus när sångaren Bo Sundström (tvåa från vänster) släpper en soloskiva. "Jag tror det är bra att få se och höra något annat" säger han.bild: Pressens Bild/ArkivFoto: 

Bo Kaspers orkester tar en paus. Anledningen är Bo Sundströms soloplaner. I vår kommer sångarens första egna album. "Jag tror att det kan berika både bandet och mig själv".

Den 17 november släpper Bo Kaspers orkester dvd:n "Sto-Gbg live", med 36 låtar inspelade på Cirkus i Stockholm och Nefertiti i Göteborg, men sen tar bandet en paus.

Efter tretton år med Bo Kaspers känner Bo Sundström att det är dags att testa något nytt. Våren 2005 släpper han sitt första soloalbum.

– Jag har skrivit lite text och musik och börjar få en idé om hur det ska låta. När vi gör låtar till Bo Kaspers brukar vi fråga oss själva "låter det här kasprigt?". Det behöver jag inte ta hänsyn till nu.

Det är inte första gången medlemmar ur Bo Kaspers Orkester är ute på egna äventyr. Mats Schubert har spelat med Ebba Forsberg i USA, och Fredrik Dahl har jagat popdrömmar i Japan med bandet Freewheel.

– Jag tror att det har varit viktigt för de andra att ha saker på sidan om. För att fylla på energi och inte bli rastlösa.

– Själv har jag aldrig känt det behovet, förrän nu.

Han nämner Nina Persson i Cardigans och Magnus Carlsson i Weeping Willows som två bra exempel på sångare som lyckats med sina solokarriärer.

– Det visar att det inte behöver bli ett så stort hallå bara för att man gör en sån grej, och att det dessutom kan berika bandet. Pausen innebär att uppföljaren till 2003 års "Vilka tror vi att vi är" dröjer lite längre än planerat. Istället för hösten 2005 kommer det ett nytt BKO-album våren 2006.

– Jag tycker att Bo Kaspers orkester är ett bra band och vill absolut inte sumpa det, men det ska bli skönt att få se och höra något annat ett tag.

Malin Dahlberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.