Nyheter

Bilder av den riktiga maffian

Corleone och Cosa Nostra är namn vi känner igen från amerikanska maffiafilmer, men som härstammar från den riktiga maffiavärlden. Denna dokumentär visar oss den verkliga historien om personerna som startade den organiserade brottsligheten och de som bekämpade den.
Nyheter • Publicerad 29 april 2008

Dokumentären, som är uppdelad i fyra avsnitt, visar tydligt hur den kriminella verksamheten spred sig till USA och hur samarbetet med den sicilianska maffian gick till. Men även hur organisationen var uppdelad och hur brottsbekämpningen pågick i flera decennier.

I dokumentären intervjuas flera gamla maffiamedlemmar, däribland Henry Hill, som spelas av Ray Liotta i Maffiabröder och FBI-agenten Joe Pistone, mer känd som Donnie Brasco.

En del upprepningar i både bild och kommentarer drar ner betyget en aning, men den håller fortfarande hög klass och är väl genomarbetad.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.