Nyheter

Bilarnas svar på Ramones

Nyheter • Publicerad 19 augusti 2005

@01 Anfang krön:Nils-Ude och jag pratade om den tiden då vi var små pågabläror. Han hade det väldigt knapert under sin uppväxt: när vi andra klämde fast spelkort med tvätteklämma i framhjulet för att cyklarna skulle låta som "motorcyklar", så tvingades han fick sticka in sina fingrar eftersom han inte hade råd att köpa vare sig tvätteklämma eller kort. Men jag vet inte om man ska tro honom, det känns nästan som att han vitsar.

Men han var jublande glad eftersom han hade fått en inbjudan till att gå på vernissage. När jag tittade lite närmare på hans inbjudan så visade det sig vara en kallelse till Folktandvården. Han bytte snabbt samtalsämne och sa förväntansfullt: "…Jack Daniels är för övrigt rena bröstmjölken jämfört med 15 procentigt Kirsebärsvin. Ikväll ska jag svepa en full – märk väl! – fingerborg med denna myt-omspunna dryck, därefter hålla mig rejält i armstöden på fåtöljen och snällt invänta ett delirium á la Ali papa-fågeln. Tjoflöjt.".

När jag kom hem igen började jag bläddra i mina fotoalbum och fick tag i mitt bilalbum som kort och gott består av bilder på mig, fånigt poserandes framför min röda Amazon och min svarta PV 53:a som jag döpte till Gun-Britt. Grymt snygga bilmodeller båda två. Bilarnas svar på Ramones, typ, och mer rock ' n ' roll blir liksom ingen bil.

Amazonen hade galonklädsel som blev varm som själva… på sommaren och styv som en lutfisk på vintern, och växellådan var så uppsliten att växelspaken for runt i kupén som om de voro besatt av djävulen och ratten var stor som ett traktordäck. Och Gun-Britt… körde jag bara med på sommaren. Det var ljuvligt att dundra fram på vägarna med 44 hästar under huven vilket väl i princip är ett par hästar mindre än på en normal matberedare! När jag passerade de ljuvligt doftande rapsfälten och spelade "Into the great wide open" med Tom Petty, blev jag uppfylld av den känslan som Christer Fugelsang väntar på.

"Gasaremsan", det vill säga: flygrakan utan för Sjöbo, uppmärksammades på tv:n i veckan. Där samlas det då och då uppemot 1000 motorcyklar, med förare, för att se vem som kan gasa mest, högst och fortast. Själv funderar jag på att åka dit med min gamla rara Klippo, speedwaygasa, köra upp på en ramp och hoppa genom en brinnade ring med den – iförd bälte, hjälm och skinnställ, naturligtvis!

Jag har hört att de ska ge ut Big Brother i pocket (hihi).

Go-Kart Mozart, måste helt enkelt vara årets fräckast namn på ett band.

Råkade knäppa på tv:n när det var VM i friidrott och tyckte att ansatsen till höjdhoppet var lite väl lång. Men det visade sig vara 10000 meters löpning! Såg fram emot kast med liten boll. Det var ingen som behagade att kasta med någon boll, däremot slängde de med en senapskula och kastade med snöpinnar.

Höjdhoppsmadrass är bara till för veklingar, riktiga idrottsmän floppar ner i grusgrop. En gång för alla: gång, vad är det för trams? Rundgång vet jag ju vad det är för något, men att skynda sig att gå, och dessutom göra det med en stil som för tankarna till slappa urinblåsor! Gå i fängelse. Gå direkt i fängelse utan att passera Gå.

Sitt ner i klassen. Har alla tvättat halsen och klippt naglarna? Bra. Då börjar vi dagens lektion med att berätta om följande evenemang: Den 27 september släpps Neil Young nya album "Prairie Wind", och då ska ni vara vattenkammade, fina och sitta tysta med händerna knäppta på bänkarna annars blir det en månads eftersittning iförd dumstrut. Några frågor på det? Bra.

Lars Yngve ägnar sig just nu helt och hållet åt boxen "Weird Tales Of The Ramones" iförd 3D-brillor.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.