Annons
Nyheter

Biblioteket jubilerar hela veckan

Tjugo år har gått sedan biblioteket vid Stortorget i Trelleborg öppnades. Det firas med ett hejdundrande kalas under hela nästa vecka.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2003
Bibliotekarierna Magnus Cadier, Christian Gisselquist och Annci Almqvist. BILD: TOMAS NYBERG
Bibliotekarierna Magnus Cadier, Christian Gisselquist och Annci Almqvist. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Bibliotekarierna Magnus Cadier, Christian Gisselquist och Annci Almqvist. BILD: TOMAS NYBERG Katarina Mazetti, aktuell med romanen "Tarzans tårar" och Lundahistorikern Dick Harrisson, som fick Augustpriset för sin bok om digerdöden för tre år sedan, ska medverka med var sin uppläsning. Besökarna ges även möjlighet att få en pratstund med dem. Katarina Mazetti framträder tisdag 28 oktober klockan 19 och Dick Harrisson under torsdagen klockan 19. - Biblioteket är till för alla. Här finns böcker för de flesta, ämnena är många och varierande. Därför har vi försökt hitta en så stor spännvidd på programmet som möjligt, säger bibliotekschefen Christian Gisselquist. Förutom författarbesöken blir det sång och musik, sagoberättelser och tävlingar. Skådespelaren Björn Granath framträder med en monolog av Nobelpristagaren Dario Fo på Grand på måndag klockan 19. Dessutom finns flera företrädare från föreningslivet, Svenska kyrkan, kommunen, delar av näringslivet och polisen på plats.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons