Annons
Nyheter

Bergmanfilmer i SVT

Med anledning av Ingmar Bergmans bortgång visar SVT en räcka av Bergmans filmer. Och Sveriges Radio repriserar programmet Sommar med regissören, som sändes 2004.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2007

Smultronstället sändes redan på måndagskvällen. På tisdag eftermiddag visas Det sjunde inseglet i SVT1 klockan 14.30.

Onsdag eftermiddag kommer Sommaren med Monika. Nästa måndag visas Sommarnattens leende, tisdag den 7 augusti Nattvardsgästerna och på onsdag den 8 augusti Persona.

Annons

Samtliga filmer visas på eftermiddagen i ettan men tiderna har inte lagts fast.

Sveriges Radio repriserar på tisdagen Ingmar Bergmans sommarprogram från 2004. Programmet sänds i P1 på ordinarie sommarprogramtid klockan 13.05. I programmet ställde Bergman två frågor till lyssnarna: Vem har sagt "Bach spelar fyrhändigt med vår herre" och "varifrån kommer musiken". Gensvaret från lyssnarna var stort.

SVT repriserar även Marie Nyreröds dokumentär om Ingmar Bergman. Det första avsnittet "Ingmar Bergman och Filmen" sändes i tvåan redan på måndagskvällen. Del två, "Bergman och teatern" sänds tisdag kväll klockan 20.00 och sista delen, "Bergman visar sitt rike på Fårö", sänds på lördag klockan 20.00. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons