Annons
Nyheter

Benny Hult släpper första singeln digitalt

Änglar, finns de? Jo då. När Benny Hult ger ett första smakprov på sin kommande karriär sker det i form av den digitala singeln ”Angel”.
Nyheter • Publicerad 3 december 2013
Foto: 

I dagarna släpptes låten ”Angel”, skriven av Johan Björk, medlem i Benny Hults band. Den finns ute på Itunes, Spotify och på Youtube, med en enkel, smartphonefilmad video från trakterna runt Minnesberg.

– Över två tusen visningar första helgen, säger Benny Hult stolt.

Annons

– Reaktionerna har varit jättepositiva, och det känns verkligen att folk tar den till sig på sitt vis, beroende på var de är i livet. Vissa som förlorat någon kanske blir lite melankoliska, medan andra kommit fram och undrat ”snälla, kan du inte sjunga den på vårt dop”?

Att ha första singeln ute, känns både lite skrämmande och skönt, enligt Benny.

– Det var ett riktigt krux att välja låt, berättar han.

– Man vill ju börja med något som når ut och har bredd. Det har ”Angel”, och vi har till och med tänkt så långt som till att årstiden ska passa.

Har det med julens änglar att göra?

– Nej, inte på det viset, även om man säkert kan tolka det så. Men den har en sådan värme och fint budskap att när man sjunger den så bara känns den bra ända ner i tårna.

Änglar, finns de?

– Ja det tror jag. Fråga mig inte i vilken form, men där är någon som styr i det här kosmoset. Jag hoppas det i alla fall!

Vem är ängeln i ditt liv?

– Jag har tre stycken; mina två döttrar Edda och Lova och min tjej Malin. När jag är låg ger de mig den styrka och det mod jag behöver.

Annons

Benny och hans band The Jets jobbar nu med att bli klara med en ep, och förhoppningen är att en låt till ska hinna släppas före jul.

SE OCH LYSSNA:

Här hittar du låten och videon: http://www.youtube.com/watch?v=dGZLvC0WYNE

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons