Annons
Nyheter

Bakom molnen väntar festen

Äntligen! Efter att ha nästlat oss genom incheckningen och slagit upp tält i duggregnet är vi nu här. Bland drygt 70.000 andra festivalbesökare och 25.000 volontärer.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2011
Foto: Tom wall
Foto: Tom wall

Hittills har jag sett en tiger, fyra palmer i plast, en rullstol med inbyggd stereo, och otaliga övervintrade hårdrockare, hippies och ungdomar i jeansshorts och converse. Det skönaste med festivaler är att alla känner sig hemma och får ta del av gemenskapen. Roskilde, su casa.

Den orangea scenen är festivalens signum. Nytt för i år är den mindre scenen Gloria, som ska ge utrymme åt softare toner och tusen åskådare. Det kan nog behövas när öronen blöder efter flera sena kvällar. Eller så tar jag en paus från konserterna och undersöker områdets matutbud, konstinstallationer, skatepark och biograf. En sak vill jag för allt i världen inte missa – för tio pantade burkar ryktas det om att man får åka linbana. Annars längtar jag mest till PJ Harveys fantastiska röst och (förmodligen) lika fantastiska framträdande.

Annons

En blöt festival brukar vanligen syfta på burkar och flaskor, men öppningsdagen har mest kantats av regnponchos och stövlar. Jag ber till vädergudarna att det inte håller i sig. Musik och pralinfärgade tält gör sig trots allt bäst i solsken. Kamerautrustning också.

Ytterligare tre dagar av fred, kärlek och rock n roll väntar. Vi finns på plats för att ta tempen på Roskilde, men vi vill gärna ha din hjälp. Mejla tips och bilder till anna.thulin@trelleborgsallehanda.se. Låt festen börja.

Louise Cronholm
Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons