Annons
Nyheter

Bäckström får operastipendium

Årets mottagare av Malmö Operas Vänners stipendium blir Trelleborgstenoren Joachim Bäckström.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2012
Foto: Claes Nyberg

Stipendiet på 20 000 kronor får Bäckström på operans galakväll under torsdagen, för sin "vackra kraftfulla och uttrycksfulla tenorstämma förenad meden skicklig skådespelarkonst vid utformningen av rollpersonerna".

På operan har Joachim medverkat i "Madama Butterfly", "Hoffmanns Äventyr", "Jenufa" och "Carmen", för att nu åter vara aktuell i nyuppsättningen av "Butterfly."

Annons

– Jag är jätteglad, kommenterar Joachim Bäckström. Det är ändå ett bevis för att hemmapubliken tagit en till sitt hjärta.

Motiveringen smickrar honom;

– Allting ligger förstås i betraktaren öga och öra. Men det är jättekul att de tycker det, och framför allt att de uppskattar mitt skådespeleri. Det är inte det lättaste alltid!

I höst är Joachim Bäckström aktuell i operans turnéföreställning av "Tosca", som bland annat når Trelleborg. Men redan 6 juni kan man höra honom sjunga nationalsången i Trelleborgs stadspark.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons