Annons
Nyheter

Att stå på scenen är en livsstil för My

Fem kvällar i veckan står My Johansson på scen när hyllade musikalen Life Of Bellman visas i Stockholm. Det är det första stora uppsättningen för Trelleborgstjejen, som hoppas på fortsatta framgångar i den tuffa musikalbranschen.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Det började med en resa till London när hon var tolv. Nu har My Johansson tagit ett stort steg på vägen mot drömmen om att etablera sig som musikalartist. I sommar tillhör hon ensemblen i musikalen Life Of Bellman i Stockholm. Hon delar scenutrymmet med kända skådespelaransikten som Andreas Wilson och Jesper Salén.

– Det är inspirerande att jobba med en så erfaren ensemble. Och även om de är etablerade så är man på samma nivå som kollegor. Det har varit fantastiskt, säger My Johansson.

Annons

Life Of Bellman är en nyskriven rockmusikal med Bellmans musik omstöpt i en modernare form, berättar hon. Den utspelar sig i 1700-talets Stockholm där Bellman håller på att slå igenom i ett rockband som spelar live på Gyldene freden. My har flera små roller i föreställningen, som hovdam, 1700-talsbrat och Bellman-groupie.

My Johansson gick ut Balettakademien i Göteborg förra våren. Innan dess hade hon studerat både sång, drama och dans. Efter studierna har hon bott i Malmö och jobbat som dans- och musikallärare. När hon såg en annons om audition för en roll i Life of Bellman åkte hon upp till Stockholm.

– Jag fick sjunga inför regissörerna och prata lite med dem. Efter en vecka ringde de och sa att jag hade fått rollen. Det är alltid svårt att veta om man kommer att få en roll eller inte. Det är så många som söker.

Musikalbranschen är tuff, och det är hårt jobb. Verkligen ett heltidsjobb, förklarar My.

– Det är nästan en livsstil. Man tränar på dagarna och har föreställning på kvällen. Jag är väldigt fokuserad på jobbet, det är liksom hela livet.

Men My trivs med sin livsstil, även om det är på gott och ont att ha sin hobby som livsstil.

– Man får jobba med det man älskar mest, men samtidigt är det ingen hobby längre, det är jobb. Men det är passionen som får en att fortsätta. Att stå på scenen och få den responsen från publiken, det är en speciell grej.

Vad som händer när ridån går ner för sista gången för Life of Bellman vet My inte riktigt. Hon söker jobb och räknar med att bo där de finns. Trelleborg har hon lämnat bakom sig, men hon kommer gärna på besök.

– Jag sjöng med musikkåren i våras, till exempel. Och vänner och familj är ju kvar.

Lucas Dietrichson
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons