Annons
Nyheter

"Att få barn räddade nog mitt liv"

4 frågor till Lizette Borggren, 17 år från Trelleborg, som i kväll medverkar i TV3:s dokumentär om unga mammor.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2012
Foto: TV3

Varför ville du ställa upp i dokumentären?

– Jag hoppas att det kanske kan hjälpa andra i samma situation. Att de förstår att man inte ska strunta i skolan för att man blivit förälder. Man glömmer lätt sig själv när man får barn. Men missar man skolan, då får man ingen utbildning och då kan man heller inte försörja sitt barn.

Annons

Vad har varit det tuffaste med att bli förälder som 16-åring?

– Det har varit så många tuffa saker. Som att jag förlorade min skolgång. Och att jag inte kan vara ute och festa med kompisarna längre.

Har du stött på någon fördel?

– Absolut! Jag var en vilding innan, kunde vara borta i två veckor, komma hem två dagar och sedan försvinna igen. Och jag var elak mot min mamma. Nu blev jag tvungen att växa upp, jag hade ju ett liv att ta hand om.

– Det räddade nog mitt liv. Jag umgicks med knarkare och ungdomar som dricker väldigt mycket. Jag hamnade aldrig i fängelse, men var väldigt nära på det. Nu tänker jag helt annorlunda. Det är så omoget att hålla på och dricka alltid. Och att röka när man är 13-14 år är heller inte så smart.

När din lilla Towa blir tonåring, vad ska du då säga till henne om barn och föräldraskap?

– Jaa... det vet jag inte! Men jag ska göra allt för att det inte blir som det varit mellan mig och min mamma. Jag lyssnade inte på henne, och när jag sedan hittade fel umgänge så blev det ännu sämre.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons