Annons
Nyheter

Äspöfestivalen får 15 000 kronor

Arrangörerna har beslutat att årets festival är den sista, på grund av att det ekonomiska stödet är för litet. Att de får en utdelning från Sparbanken förändrar dock inte planerna.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2014
Bild från fjorårets festival, då bland andra Anna Järvinen uppträdde.
Bild från fjorårets festival, då bland andra Anna Järvinen uppträdde.Foto: ANNA WAHLGREN

- Vi vill sluta på topp. Nu kan vi boka en akt till, vilket vi är väldigt glada över, säger Erika Rosén, en av dem som arrangerar Äspöfestivalen.

För varje år har musikfesten vuxit, förra sommaren kom runt 500 besökare för att lyssna på bland andra Anna Järvinen och Anna-Lena Brundin. Det bjöds även på fika och höhäng för stora och små. LP-loppis förekom och kläder byttes.

Annons

- I år har vi en hel del överraskningar som vi håller på än så länge, säger Erika Rosén.

TA har tidigare skrivit om att 2014 blir sista året för festivalen. Stödet från kommunen blev magrare i år och därför blev det svårt att hålla igång traditionen. Dessutom vill Söderslätts kulturförening, som är arrangörer, gå vidare med andra idéer.

På tisdagen kom dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skåne skänker 15 000 kronor till Äspöfestivalen.

Ska ni fortfarande lägga ner?

- Ja, detta förändrar ingenting. Men tillskottet är välkommet, säger hon.

Äspöfestivalen arrangeras i år den 2 augusti.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons