Annons
Nyheter

Arvingarna till Trelleborg

Först ut i kommunens satsning på danskvällar för trelleborgarna blir rock- och schlagerakten Arvingarna.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2012
Foto: 

Att Arvingarna kommer till Parken 19 maj blir ett samarrangemang mellan Parken själv, restaurangbolaget i huset och bokningsbolaget Börjeson Event. Från början kom dock idén från fritidsförvaltningen, som har som målsättning att vart år ordna upp till tre danser eller andra nöjesevenemang i kommunens lokaler.

– Nu visade det sig att Parken hade ledigt den lördagen i maj, och då är det onödigt att hålla dansen uppe på Södan där vi måste lägga in ett specialgolv och annat, berättar fritidsförvaltningens Mats Rengbo.

Annons

– Vi ska jobba vidare för att folk ska slippa åka till Malmö varje gång det ska vara något evenemang. Artist- och utbudsmässigt kan vi ju inte konkurrera, men en hel del borde vi ändå kunna göra, fortsätter Mats Rengbo, som tycker att ett band av Arvingarnas storlek och dignitet är en bra start.

Han kan också tänka sig att utnyttja exempelvis Söderslättshallens ishall till stå upp-galor. Men då får man nog sätta in bättre stolar först.

Kvartetten Arvingarna döpte sig efter det faktum att några av dem är söner till musiker i de kända dansbanden Streaplers och Flamingokvintetten. 1993 vann de den svenska uttagningen av melodifestivalen med "Eloise."

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons