Annons
Nyheter

Årets sista konsert på Månstorps gavlar

En mysfarbror, en skojande och jazzig gotländska och en allvarsam sångfågel med magisk röst. Lasse Berghagen, Babben Larsson och CajsaStina Åkerström. Årets gäster har varit tongivande och rikskända artister, precis som vanligt. Ordförande i kulturföreningen Vid Gavel, Leif Carlsson, summerar året och blickar in i framtiden. Onsdag kväll blir det lokalt.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2010
Foto: 
Skivaktuelle Micke Larsén är en av artisterna som uppträder på Månstorps gavlar.
Skivaktuelle Micke Larsén är en av artisterna som uppträder på Månstorps gavlar.Foto: 

Det återstår endast en spelning innan den sjuttonde upplagan av Visor på Månstorp läggs till handlingarna. Vid Gavels ordförande, Leif Carlsson, kommer att minnas sommaren 2010 med glädje.

– Det har varit ett helt fantastiskt år med otroligt bra artister. Två av konserterna har varit helt utsålda.

Annons

Ett ögonblick han särskilt minns är då CajsaStina Åkerström sjöng sin fars, Fred Åkerströms, ”Jag ger dig min morgon”.

– Att höra henne avsluta sin konsert med den sången var helt magiskt. Vilken känsla.

– Sen var det ju kul att Lasse Berghagen äntligen kom hit och var i bra form. Han gillade verkligen husbandet. Vi har ett riktigt bra husband, säger Leif Carlsson stolt.

För att få de etablerade namnen till Månstorps gavlar har han sina knep.

– Det gäller att försöka gå runt bokningsbolagen, och ta kontakt direkt med artisterna. Sen försöker vi hänvisa till artister som redan varit här och berätta om platsen. Månstorps Gavlar är en otroligt fin plats med bra stämning att spela på. Den lockar.

Leif Carlsson har en drömartist som han år efter år utan framgång försökt locka att komma.

– Agneta Fältskog, henne har jag tjatat på länge. Tyvärr tror jag aldrig att hon kommer, har motvilligt börjat inse det nu, skrattar han.

Efter varje säsong känner Leif Carlsson tomhet.

– Är det redan slut, tänker man. Det ligger ju så mycket arbete bakom. Men jag ser redan fram mot nästa år!

Men fyra konserter per sommar räcker. Det finns inga tankar på att anordna fler. Vid Gavel har fullt upp som det är.

Annons

– Vi vill att varje konsert ska hålla hög kvalitet. Skulle vi utöka programmet med en, två spelningar kanske vi skulle få tumma på kvaliteten, och det vill vi inte. Dessutom är det väldigt mycket jobb med varenda konsert.

Leif Carlsson menar att Visor på Månstorp har hittat sin plats på Söderslätts kulturella karta. Arrangemanget har blivit en självklar institution.

– Folk blir som tokiga och börjar ringa till oss om inte biljetterna finns tillgängliga i början av maj. Vissa försöker köpa sina biljetter redan i april, utan att veta vilka artister som ska uppträda. Vi har ett gott rykte.

På kvällens program står Rock ´n´Roll, blues och country. Det lokala är i fokus med artister som Steve Grahn, Micke Larsén, Håkan Nyberg och Alice Bange.

– Det är en salig blandning. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända. Det kommer bli spännande och säkert jättebra.

– Vill passa på att tacka den underbara publiken som kommit till konserterna. Hoppas att den hittar dit ikväll också. Så ses vi nästa år.

Skivaktuelle Micke Larsén är en av artisterna som ikväll uppträder på Månstorps gavlar.

– Väldigt, väldigt bra! Nu ska den recenseras snart också. Men de som har hört den har älskat den. Har fått mycket beröm både för texterna och för musiken. Dessutom är det jättemycket folk som köpt den.

Har det gått över förväntan?

– Ja, absolut. Det känns som plattan kan gå riktigt riktigt bra. Nu ska jag bara lyckas lura någon att spela den i radio också!

Annons

Var kan man höra dig live?

– Jag ger mig ut på en turné i Skåne nu i höst, så får vi se hur det funkar. Men det blir säkert bra.

Hur ska du få den att slå igenom nationellt?

– Ska försöka få spela några låtar i TV4:s Nyhetsmorgon, men det är väl jag och 30 miljoner andra som vill göra det. Kanske får ni se mig där i höst.

Vad kan vi förvänta oss av dig på Månstorps gavlar?

– Det blir Ray Charles rakt igenom.

Inget från den nya skivan?

– Nej, inte den här gången. Ger mig som sagt ut på turné i höst och då blir det bara låtar från den nya skivan.

Ser du fram mot spelningen?

– Ja, mycket. Det ska bli kul att träffa ny publik. Bara det blir fint väder utan regn så kommer det bli kanon. En bra kväll garanteras.

Anna Thulin
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons