Annons
Nyheter

Årets julvärd är Lisbeth Åkerman

Det blir nyhetsuppläsaren Lisbeth Åkerman som tänder ljuset i tv-rutan på julafton.
Nyheter • Publicerad 18 november 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Vid en presskonferens i tv-huset i Stockholm presenterades årets julvärd.

– Hon är alltid korrekt när vi möter henne. Men hon har också andra sidor som vi kommer få se mer av på julafton, sade Lena Glaser, tillförordnad programdirektör på SVT när hon presenterade Lisbeth Åkerman.

Annons

Huvudpersonen själv tog emot pressen med ett samlat lugn.

– Jag tror att det här är ett uppdrag man inte kan säga nej till. Att få möjlighet att fira jul med så många är något jag känner stor glädje och ödmjukhet inför, säger Lisbeth Åkerman.

I vanliga fall brukar hon fira julen med sin familj – men i år blir det i tv-huset i den traditionella fåtöljen och med ljuset som ska tändas.

– Jag får skjuta upp julen lite och ta den lite senare.

För sju år sedan gjorde Arne Weise sin sista julafton i rutan. Sedan dess har uppdraget växlat mellan olika kända tv-profiler varje år. Förra året gick uppdraget till Lasse Kronér.

Fram till julafton ska Lisbeth Åkerman fundera ut hur hon ska utforma sitt uppdrag.

– Nu får jag ju berätta att det blev jag. Jag ska ägna resten av tiden fram till jul åt att fundera på detta. Jag kanske kommer att visa lite grann mer av min personlighet än vad jag brukar göra i Rapport.

Andreas Mattsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons