Annons
Nyheter

Årets coolaste skivdebutanter

Ibland fattar jag ingenting. Läser, allt mer förbluffad, hur La Pumas debutplatta fått ett kyligt mottagande i många tidningar. Hur DN avfärdar dem som "standardrock", medan Expressen kallar det "tillgjort och poserande".
Nyheter • Publicerad 26 juli 2008
La Puma levererade, trots stekande sol och svag uppslutning. Bild: Tomas Nyberg
La Puma levererade, trots stekande sol och svag uppslutning. Bild: Tomas NybergFoto: 

Det är nästan så att man vill ta recensenterna i kragen, skaka dem och väsa "It"s only rock 'n' roll, baby! But we like it! Det är inte så svårt att greppa. Bara man drar ut pinnen ur röven och skakar loss lite.

För La Puma är inget mindre än årets coolaste debutanter, och Helena Gutarra har ett klös i rösten som andra svenska rocktjejer bara kan fantisera om. Att norrlänningarna håller även live visar de med besked på Trelleborg music festival. I envist trots mot svag uppslutning och mördande sol öser de så att de nästan svimmar av värmeslag. Sound of plagerssitter som ett smäck, riffet i Here you come againfår benen att rycka okontrollerat och när Torbjörn Gjers sliter överfuzziga toner ur gitarren i snyggt gubbrockiga Shaking Goodvill jag bara släppa blocket och spela skiten ur luftgitarren.

Hade det här bara varit på kvällen, med ett festsuget folkhav framför scen, så hade La Puma kunnat riva stället. Nästa gång, då jäklar...

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons