Annons
Nyheter

Arash hoppas på Putins röst

Ett av årets stora favoriter till segern i schlager-EM är svenskiranske Arash, som i kvällens semifinal 2 tävlar för Azerbajdzjan tillsammans med sångerskan Aysel, Lars Wallin-kläder och ett svenskt låtskrivarteam.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2009
Arash har gjort sig ett namn i östra och sydöstra Europa och tror sig ha bra chans att nå framgång i schlager-EM tillsammans med Azerbajdzjans sångerska Aysel. Bild: Pontus Lundahl/Scanpix
Arash har gjort sig ett namn i östra och sydöstra Europa och tror sig ha bra chans att nå framgång i schlager-EM tillsammans med Azerbajdzjans sångerska Aysel. Bild: Pontus Lundahl/ScanpixFoto: 
Arash och Malena Ernman träffades på invigningsfesten inför schlager-EM i söndags. Bild: Pontus Lundahl/Scanpix
Arash och Malena Ernman träffades på invigningsfesten inför schlager-EM i söndags. Bild: Pontus Lundahl/ScanpixFoto: 
Aysel och Arash repeterar inför schlager-EM. Härom dagen kom självaste Vladimir Putin och bevittnade deras repetition. Bild: Pontus Lundahl/Scanpix
Aysel och Arash repeterar inför schlager-EM. Härom dagen kom självaste Vladimir Putin och bevittnade deras repetition. Bild: Pontus Lundahl/ScanpixFoto: 
Arash tillsammans med sångerskan Aysel som tävlar för Azerbajdzjan i schlager-EM på torsdag. Bild: Pontus Lundahl/Scanpix
Arash tillsammans med sångerskan Aysel som tävlar för Azerbajdzjan i schlager-EM på torsdag. Bild: Pontus Lundahl/ScanpixFoto: 

Arash och Aysels fartfyllda duett "Always" hör till de mest omtalade i Moskva. Då är det inget hinder att Arash sedan länge är stor i östra och sydöstra Europa samt Mellanöstern. Just nu snurras hans singel "Pure love" flitigt på radion i Ryssland.

– Jag har ju haft rätt många hits här, men just nu är det verkligen en megahit. Tyvärr är det ju inte "Always" utan en låt från min senaste skiva, men rätt bra tajming ändå, eller hur? Varför de blivit favorittippade har Arash inget riktigt bra svar på, men han tror att det handlar om att de sprider glädje och kärlek med sin låt.

Annons

– "Always" är egentligen inte så komplicerad, det är inte någon speciell dans eller så, jag kan ju inte ens dansa, det tror jag folk ser. Jag har inte världens bästa röst heller, det är Aysel som står för de bitarna.

Men om Aysel står för dansen och rösten, vad bidrar då du med?

– Jag har charm! Eller? Jag vet inte vad jag har, något måste det väl vara i alla fall, haha. Något som blivit väldigt omtalat i Moskva är att premiärminister Vladimir Putin dök upp för att kolla in Azerbajdzjans repetition i lördags.

– Det kändes konstigt, men bra! Jag visste inte att han skulle komma, men mitt i vårt rep ser jag honom, och jag tappade rösten helt. Sedan kom han fram och hälsade och önskade oss lycka till.

– Min hand började skaka när vi skulle hälsa. Men han var jättesnäll och önskade lycka till, och det är ju jättebra att han bara kom till vår repetition, säger Aysel.

Arash avslutar med en uppmaning till Rysslands starke man inför semifinalen på torsdag kväll:

– Putin, om du läser svenska tidningar, se till så att Ryssland röstar på oss – tolv poäng! (TT Spektra)

Daniel Åberg (TT Spektra)
Daniel Åberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons