Annons
Nyheter

Är han Sveriges värsta bilförare?

Fredrik Jönsson är inte rädd för att köra bil. Men han cyklar ändå till jobbet i Malmö varje dag från hemmet i Vellinge för att det är mer praktiskt. Ikväll sätts hans förarkunskaper på prov i programmet "Sveriges värsta bilförare."
Nyheter • Publicerad 3 februari 2011
Foto: TV4
Föredrar cykeln. Fredrik Jönsson från Vellinge ser egentligen inte sig själv som någon dålig bilförare. Bara ovan.
Föredrar cykeln. Fredrik Jönsson från Vellinge ser egentligen inte sig själv som någon dålig bilförare. Bara ovan.Foto: Karl Eckhardt
Foto: 

Programmet går ut på att några av landets sämsta bilförare ska klara av ett antal utmaningar, och den förare som varje vecka klarar utmaningarna får åka hem. Den förare som blir kvar sist får titeln "Sveriges värsta bilförare." För Fredrik Jönsson kändes det självklart att vara med i programmet. Tillsammans med tvillingbrodern Martin anmälde han sig och under sex veckor spelades programmet in i Stockholm förra året.

– Än så länge känner ingen igen mig när jag går på stan, men jag har sett att folk ibland har viskat till varandra och sedan blivit glada, säger han.

Annons

Fredrik Jönsson är egentligen ingen dålig bilförare. Han ser bara sig själv som ganska ovan.

– Jag har kunnat köra bil en gång i tiden, men jag har en vardag som gör att jag inte kör bil, säger han.

Därför cyklar hellre Fredrik Jönsson när han ska ta sig från hemmet i Vellinge. Jobbet som programmerare inne i Malmö gör att han måste röra sig mellan olika adresser i staden, vilket gör att han hellre ser cykeln som ett mer framkomligt transportmedel.

Fredrik Jönsson har även deltagit i Kanal 5:s dokusåpa "Färjan." Men att detta skulle vara början på en dokusåpakarriär låter han vara osagt.

– Jag har ännu inte funderat över vad jag ska söka till nästa gång, säger han.

Hur många körlektioner fick du ta innan du fick ditt körkort?

– Jag kommer inte riktigt ihåg, men troligen var det fler än genomsnittet.

Louise Löfgren
Karl Eckhardt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons