Annons
Nyheter

Ångrar inte kommentaren

Per Svensson ångrar inte kommentaren han skrev på Palmrocks hemsida och han tycker heller inte att biljetterna till festivalen var för dyra.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2008

Per Svensson om:... den uppretade kommentaren han la ut på Palmrocks hemsida, om att de som stod utanför och gratistittade skulle skämmas ögonen ur sig.

- Det är klart att man blir förbannad. Vi gör ett jättearr, och så står folk utanför och tittar, utan att betala. jag tyckte att min besvikelse borde gå fram till dem som stod där. Så nej, jag ångrar inte kommentaren.

Annons

... kritiken att biljetterna var för dyra:

- Hur fan kan det vara för dyrt? Vad kostar inte en kväll på Lyktan? Man måste tänka på vad man får för pengarna också. Och som arrangör måste vi våga ta betalt för det vi tror på.

... kritiken att Suzi Quatro var en bokning som arrangörerna gjort i egenintresse:

- Suzi Qautro är en av de världsartister som du kan få till ett förhållandevis rimligt pris. Och vi har fått väldigt mycket positiva kommentarer om att hon skulle komma, från både Sverige och utlandet. Sen har nostalgin också gått som en röd tråd genom våra arrangemang. Att det sen ligger i arrangörernas eget intresse, det måste det ju göra. Det är ju de artisterna man kan. Jag skulle inte vilja boka nåt band jag aldrig hört. Då vet jag ju inte vad jag erbjuder publiken.

... vad han vill hälsa till alla trelleborgare som inte gick på festivalen:

- Jag skulle först vilja tacka alla som ställde upp och var där. Till alla andra. Sluta gnälla om att inget händer i stan. Det finns ett utbud i Trelleborg som ingen utnyttjar. Och då slutar det med att utbudet försvinner.

... drogmisstankarna mot en av artisterna och om Palmrock kommer att kräva ekonomisk kompensation för avbruten spelning:

- Jag är inte förvånad att det händer. Jag vet ju att sånt förekommer i artistvärlden. Men det är så klart något vi tar starkt avstånd ifrån. Men jag tror inte att vi kommer att bry oss om att kräva kompensation. Man får räkna med att sånt händer i vår bransch. Sen kommer det säkert kosta mer än det smakar att driva det vidare också.

... tänkbara förklaringar till publikfiaskot:

- Det kan ju ha varit att det var för mycket konserter och arrangemang runt omkring. Och platsen är mitt i stan, så det är lätt för folk att lyssna och titta utanför. Sen finns det en mentalitet i Trelleborg, att allt ska vara gratis. Folk gnäller om att inget händer, men det är inte lönt att göra något, för de kommer inte. De går hellre och ser BWO gratis på Palmfestivalen. Vi visste det här. Men vi tänkte att det var upp till bevis i och med festivalen. Vi gav dem något att göra, och satsade brett för att hela familjen skulle få sitt. Tyvärr bevisade det bara att ingenting funkar.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons