Annons
Nyheter

Änglahundens himmelrike

KONSERT: Hasse Andersson och Kvinnaböske Band, Helsingborgs konserthus, 8 mars.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2007
Foto: 

Det är nu 25 år sedan som Hasse Andersson och Kvinnaböske Band slog igenom på allvar med låten Änglahund. Det ska självklart firas och därför ger de sig nu ut på en jubileumsturné som i torsdags fick sin premiär i storformat i Helsingborg. Och jag måste säga att det var ett väldigt trevligt födelsedagskalas.

Andersson och hans musikerkollegor bjöd den livade publiken på en lång rad av sina mest omtyckta sånger i både välkända och nya arrangemang. Jubilaren, så klart, men även Skomagare Anton, Arrendatorns klagan, Dans på Vejby ängar, Hej Hasse hej och många andra. Dessemellan berättade Hasse själv frikostigt och med fryntligheten hos ett helt ålagille om både stort och smått ur karriären, om sin fars bortgång, om sin tid som månskensbonde och om livet som far och morfar.

Annons

Men fastän både Hasse och hans band spelar så att svetten lackar och leendena i både publik och på scenen går från öra till öra är det något som inte stämmer. För alla de medryckande melodierna har ett gemensamt: de är skrivna för att dansas till. Och mycket kan man göra i Helsingborgs konserthus, men att ta sig en svängom vore nog så besvärligt bara för ett tiotal par och i en fullsatt salong är det stört omöjligt.

Bortsett från det underliga valet av spellokal för denna och de övriga konserterna på den här turnén – varav de flesta görs på teatrar eller konserthus – var det här ett genomgemytligt kalas som jag gärna skulle uppleva igen, fast då helst vid någon dansbana.

Fredrik Fischer

Fotnot: Hasse Andersson och Kvinnaböske Band spelar på Ystad Teater den 10 mars klockan 16:00 och 19:30.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons