Nyheter

Amerikansk schablonbild

Två svenska filmare, Carl Myrén och Kristian Pohl, beger sig till USA för att göra en dokumentär om när Harley-Davidson fyller 100 år. Enligt filmen ska det vara en unik road-trip melllan Baton Rouge och Milwaukee.
Nyheter • Publicerad 14 april 2008

Med på resan är tusentals andra motorcyklister som vill vara med och fira motorcykelmärkets jubileum. Så mycket intressantare än så blir det dock inte, en räcka meningslösa bilder från att köra i USA varvas med intervjuer med några av deltagarna i "the greatest party the world has ever seen". Inte blir det hela festligare av att intervjupersonerna staplar klyschor som "frihet" och "möjligheternas land" . Dessa citat sjungs sedan av Louise Hoffsten och Carl Myrén och det vore en lögn att påstå att det gör denna dokumentär bättre. Är man som undertecknad inte intresserad av just Harley-Davidson blir det en lång resa. Dokumentären griper aldrig utan känns platt och oengagerad. Det hela liknar mest en "vi var där film" som inte på något sätt talar till oss som inte var där.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.