Annons
Nyheter

Allt ljus på Ranelid i Leksand

De andra får ursäkta. Men det finns en artist som står i fokus mer än någon annan i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen - Björn Ranelid.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2012
Artisten Sara Li och Björn Ranelid med låten 'Mirakel'.
Artisten Sara Li och Björn Ranelid med låten 'Mirakel'.Foto: 

EMD-Mattias, schlagerveteranen Andreas Johnson och RedOnes skapelse Love Generation kommer helt i skymundan.

När Melodifestivalen drar in i Leksand till helgen riktas alla blickar mot Björn Ranelid. Den ständigt aktuelle författarens inträde i schlagerns värld med bidraget "Mirakel" har skapat ett medieintresse som knappast setts i Melodifestivalen sedan Carolas glansdagar.

Annons

Hemlighetsmakeri

Hemlighetsmakeriet är dessutom stort. Björn Ranelid och hans artistkollega Sara Li har konsekvent vägrat berätta hur deras nummer ser ut - ska Ranelid sjunga eller kanske deklamera? - utan velat lägga locket på tills repetitionerna drar igång.

Men en sak vet vi - Ranelids framträdande kommer knappast att lämna någon oberörd.

I skuggan av Björn Ranelid finns det flera stora namn som gör upp om finalplatserna. EMD-stjärnan Mattias Andréasson vann "Let's dance" i TV 4 härom året, vilket innebär att det finns en stor publik som är vana att rösta på honom. Han tävlar med en egenhändigt skriven låt.

RedOne igen

Andreas Johnson är med för femte gången på sju år. Eftersom han har vunnit "Körslaget" finns det också en stor publik som är vana att rösta på honom.

Den yngre generationen representeras av Molly Sandén och Love Generation, demonproducenten RedOnes band som förra året oväntat missade finalen trots stort favoritskap.

Många är också nyfikna på Youngblood, ett nyskapat pojkband som fått en låt av Fredrik Kempe som ensam eller delvis legat bakom tre av de fyra senaste årens vinnarlåt i Melodifestivalen.

I Leksand tävlar även webbjokern "I mina drömmar" med Maria BenHajji. Ingen webbjoker har hittills varit i närheten att ens gå vidare från någon deltävling som hon har oddsen emot sig.

Sist men inte minst gör även Carolina Wallin Pérez debut i tävlingen. Hon slog igenom härom året med en skiva där hon tolkade popgruppen Kent.

Maria Sällberg
TT Spektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons