Annons
Nyheter

Allt går med musik

Kära ni alla läsare som oroligt undrar varför jag låtit så dyster i mina krönikor den senaste tiden – lägre än en sjunken båt som Tina så träffande skrev till mig.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2009
Foto: 

Det är inte utan att humöret blir bättre när jag har kontakt med livs levande läsare, som BRYR sig! Tackar! Men ni behöver inte oroa er! Jag följer konjunkturkurvan vart den än går, som en skugga. Just nu går den neråt. Soundtrack till min resa kan vara I'm going downmed Mary J Blige eller Sparanza, bara det inte går Highway to hellmed AC/DC så är jag glad. Men å andra sidan, ska det gå åt helvete, ska det vara med musik. Jag ska ladda ner I will survivemed Gloria Gaynor och inte tänka mer på klimatkrisen! Lovar! När det är sådana här väderprognoser brukar min vän sucka: "Gud är död, Marx är död och själv mår jag inte riktigt bra".

(Vem i hela världen kan man lita på?av Mikael Wiehe. Passar bra här om livet är en evighetslång musical.) En annan vän skickade en kylskåpsmagnet där det stod:"Börja varje dag med ett leende, så har du det gjort".

Annons

Det är exempelvis dags att dra in kakan till fikat för att komma i bikinin till sommaren och då kan ju vem som helst sura. Eller hur? Kaffe utan grädde är som kärlek utan kyssar(Gösta Jonsson).

En liten tur på YouTube piggar upp. En surfsväng om Eddie Izzard och hans Darth Waderimitation. Universums hesaste monster är bitter och hotar sin undersåte med en bricka. Kul! (Another brick in the Wallmed Pink Floyd).

När jag inte löneträlar eller kör barnen till någon av deras aktiviteter roar jag mig med att rösta på www.statyuppropet.se. Idag blev det Elin Wägner! 10 procent av Sveriges statyer föreställer påklädda kvinnor. Det är för lite tycker jag.

Lite demokratisk röstning gör livet värt besväret! (Vi måste höja våra röster för att höras, Röda Bönor). Ja, sedan håller jag alltid ett öga på Kulturutredningen. Under rubriken "Aktuellt" noterar jag att senaste inlägget var i november. Är det en strategi från Liljeroths sida att trötta ut hela kultur-Sverige? Det fungerar i vilket fall! (Temperaturen är hög uti kroppen, trad).

Ja, så jag har betalat in pengar till Röda Korsets insamling till ambulanser i Gaza. NATURLIGTVIS! Just nu figurerar en bild av André i mailboxarna.

Tio konsultmanagers tar ett gemensamt beslut om att avskeda den ende killen som jobbar. Riktigt roligt! (Upp till kamp!Eugene Pottier).

Men som svar på din fråga Siv; nej jag bloggar inte. Send me a messege(Will Oldham).

Ann Hingström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons