Annons
Nyheter

Allt är en konspiration

Hösten är här. Sommaren har flyttat bakåt i tiden enligt principen - Been there, done that. De gamla månadsramsorna tappar i värde, skolplancherna med årstider måste målas om. Industrisemestern är gammalmodig. Jag tänder en brasa och sveper filten om fötterna.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2008
Foto: 

Har insjuknat i konspirationssjukan. Vissa kallar det paranoia, men jag skyller på regeringen. Först tänkte jag lyfta min mobiltelefon och skrika BOMBA BOMBA, bara för att få lite uppmärksamhet, men sedan tänkte jag att jag skickar ett mail till Robert Dahlström istället och snackar lite om AK47:or (som är krypto för KRÖNIKA, men säg inget till någon).

Jag har undersökt mina rosbuskar för att se om någon monterat in övervakningskameror och avlyssningsapparatur. I början av 80-talet när min ''kille" åkte fast i polska tullen då han försökte smuggla in kopieringsapparater till Solidaritet Öst, blev jag nämligen avlyssnad! Det låter som en spännande thriller, och jag kan fortfarande känna medlidande med den polisman som lyssnade på de oändligt långa samtalen med mina kompisar, men när man tänker på det är det inte klokt!

Annons

Nu tjugo år senare säger mina väninnor att de inte hinner prata dygnet runt med mig om absolut ingenting bara för att reta personalen på Försvarets Radio Anstalt.

Jag tycker det är småtaskigt att inte ställa upp, nu när barnen är hos mormor och jag inte har något att göra! Jag har lyssnat på fd justitieministern, Thomas Bodströms, deckare Rymmaren, och drabbats av en än ettrigare variant av förföljelsemani.

Bodström borde ju veta vad han pratar om när han porträtterar ministrar, generaldirektörer, höga polistjänstemän m fl. Karaktärerna i Rymmarenär bara intresserade av att rädda sina respektive karriärer. De gör ingenting för sina medmänniskor. En skrämmande skildring av ett samhälle i förfall. Litterärt är berättelsen undermålig.

Då får jag ett mail om att alla Sveriges tidningar satt in en artikel om mödomshinneoperationer. Artikeln är rakt igenom en lögn. Dels finns det inga mödomshinnor, dels är myten om mödomshinnan skapad av manliga religiösa traditionalister, för att de ska kunna kontrollera kvinnans sexualitet och liv. Carl Troelius opererade mödomshinnor tex, dvs han som nu sitter i fängelse för våldtäkt av sin sons flickvän när hon låg i narkos. Han är ett bra exempel på en som kunde tjäna pengar på mödomshinnor, och tog chansen. Pengar, pengar. Ingen bryr sig.

Sitter det en fundamentalist på TT? Jag får feber!

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons