Annons
Nyheter

Allsång med fotbollsstämning

Nyheter • Publicerad 2 juni 2006
Lordi uppges gilla "Stockholm i mitt hjärta". Nu kommer de till Skansen. Foto: Scanpix/Arkiv
Lordi uppges gilla "Stockholm i mitt hjärta". Nu kommer de till Skansen. Foto: Scanpix/ArkivFoto: 
Björn Kjellman fortsätter att extraknäcka som sångare, i sommar ska han vara med i "Allsång på Skansen". Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Björn Kjellman fortsätter att extraknäcka som sångare, i sommar ska han vara med i "Allsång på Skansen". Foto: Claudio Bresciani/ScanpixFoto: 
Sjuårige Frans Jeppsson-Wall från Svarte är en av gästerna hos Anders Lundin i "Allsång på Skansen". Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Sjuårige Frans Jeppsson-Wall från Svarte är en av gästerna hos Anders Lundin i "Allsång på Skansen". Foto: Claudio Bresciani/ScanpixFoto: 

Först debut som sångare – direktsänt i melodifestivalen. Därefter svensktoppsartist. Och nu debuti Allsång på Skansen. Skådespelaren Björn Kjellman blir mer och mer sångare på riktigt.

Ser vi sångaren Björn Kjellman befästas på allvar nu?

Annons

– Det vete fasen. Det har varit så otroligt hektiskt nu med Melodifestivalen, så det känns som om livet mer faller över mig än att jag bestämmer själv. Så jag vet inte om jag är sångare nu. Men det är kul att sjunga den där låten. Fast jag är nog skådespelare mest av allt.

Är det verkligen säkert, med alla framgångar?

– Jag älskar att sjunga, och det gör jag gärna om någon vill lyssna. Men det kommer aldrig att ta överhanden. Och jag är inte som Göran Persson, som säger nej till jag säger ja. Jag vet faktiskt inte.

Annars var det ett schlagertungt startfält som presenterades på Skansen. Förutom Björn Kjellman kommer Carola, Andreas Johnson, Patrik Isaksson och Charlotte Perelli att vara med. Och så de finska monstren Lordi förstås.

– Jag hoppas innerligt att de kommer att leda allsången. Det vore toppenskoj, säger Anders Lundin, som medger att det är lite smånervöst att få monsterbesök på scen.

– Man har ju hört talas om att de luktar rätt mycket.

Ja, det är sant. Lordi ska uppträda på Allsång på Skansen. Enligt en välunderrättad källa har de fattat tycke för Stockholm i mitt hjärta – garanterat första och enda gången den låten framförs av ett finskt monster.

Förutom Lordi blir det fler överraskningar. I varje program har man lämnat utrymme för något oväntat. Även om vissa överraskningar är mer väntade än andra.

Blir det någon Robert Gustafssoni år?

– Vem vet? Ständig gåta. Ingen aning, säger Anders Lundin. Premiärprogrammet sänds den 27 juni. Förhoppningsvis råder det då fortfarande fotbollsfeberi Sverige. Men även om Sverige har åkt ur VM vid det laget, kan det bli lite fotbollsstämning på Skansen. Det ska 7-åriga Frans Jeppsson-Wall se till. Hans låt Who's da man har tagit Sverige med storm.

Annons

– Jag är inte nervös. Inte ett dugg, säger han i knät på Fredrik Andersson, från bandet Elias som backar upp Frans Jeppsson-Wall.

– Och om Zlatan är där ute och tittar så kanske jag tar upp honom på scenen. (TT Spektra)

Kalle Dixelius

Det blir mycket schlager på Allsång på Skansen. Allt från Björn Kjellman till Lordi. Och dessutom blir det lite fotbollsstämning, med sjuårige
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons