Nyheter

Alla dessa sommarkrav

Nyheter • Publicerad 5 juli 2005

Så var Sara och mannen som ville vara sysslolös borta " jag är övertygad om att de finns, eller har funnits och egentligen skrev jag om dem bara för att jag gillar lyckliga slut och gärna ville skriva ett sådant. Annars är det ju långt ifrån allt här i livet som slutar lyckligt. Då kan det åtminstone få göra det i min fantasi.

Jag har fått frågan om hur man kan komma åt alla delarna i min lilla sommarföljetong, det är ju inte så att man alltid kan läsa tidningen varje dag. Hela kärlekshistorien finns på www.ystadsallehanda.se eller www.trelleborgsallehanda.se under rubriken krönikor.

Och vi har en väldigt tur med vädret. Jag som jobbar hela sommaren tycker också att det är skönt med riktig sommar även om jag ännu inte badat. Trots att jag är så lyckligt lottad att jag kan cykla ner till stranden på någon minut. Men än finns det tid.

Som badkruka noterar jag att det här med att plaska omkring i Östersjön är något man gärna skryter om. Flera av mina vänner och bekanta har den senaste tiden berättat för mig att de minsann badat och att det kanske inte är riktigt varmt än men underbart och härligt i alla fall. Att ha badat och bada är som ett kvitto på att man verkligen utnyttjar sommaren och inte bara sitter och hänger i skuggan eller inomhus. Ungefär som att vara solbränd.

En god vän till mig förklarade härom kvällen att hon nu måste ta sig tid och ligga på stranden och sola. Hon har nämligen fått en sådan där lantbrukarsolbränna ni vet " bruna armar, brunt huvud och bruna underben " resten kritvitt. Det är tydligen ännu värre än att inte ha badat.

Och så måste man äta mängder av jordgubbar även om de är vattniga och sura. Äter man inte jordgubbar varje dag, ännu inte har badat och går omkring med en lantbrukarsolbränna då är man väldigt, väldigt ute i sommarskåne.

Jag har förvisso ätit många jordgubbar,men inte varje dag, och när det gäller de andra två kriterierna är jag helt förtappad. Detta plågar mig oerhört och jag måste ta upp det med min terapeut... Livet är hårt.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.