Annons
Nyheter

Alexander Skarsgård spelar tysk soldat

Nyheter • Publicerad 13 september 2004
Med "The drop" ska Alexander Skarsgårds internationella filmkarriär skjuta fart på allvar. arkivbild: Pressens Bild
Med "The drop" ska Alexander Skarsgårds internationella filmkarriär skjuta fart på allvar. arkivbild: Pressens BildFoto: 

– Det känns skönt att äntligen få göra en stor roll till skillnad från alla små inhopp jag gjort i utländska filmer, säger Alexander Skarsgård.

Dessa inhopp har inneburit mindre roller i Ben Stiller-komedin "Zoolander" och den kommande Will Smith-filmen "First Last Kiss".

Annons

Men med "The Drop" kommer nu den första riktiga huvudrollen i en engelskspråkig film för Alexander Skarsgård.

– Filmen utspelas i Holland och Tyskland under andra världskriget, och intrigen går ut på att någon form av skatt ligger gömd under ett hus och den är mängder av människor på jakt efter. Jag spelar en tysk soldat som varit på östfronten och som nu blir inblandad i skattjakten. Alexander Skarsgård är mån om att påpeka, att det inte, som så ofta i krigsfilmer, handlar om att blonda, långa skandinaver ska spela onda nazister.

– Nej, den här killen som jag spelar är ingen bad guy. Det känns bra.

Skarsgård åker till Rumänien nu i veckan för att möta sin regissör Colin Teague och sina motspelare, bland annat kultskådespelaren Udo Kier. Och så ska han förbereda sig för att tillsammans med de andra skådespelarna åka på "boot camp".

– Vi ska ut i vildmarken och härdas, lära oss skjuta och slåss och klara av ansträngningar. Vi får väl se hur länge jag orkar hänga med.

Inspelningen av "The drop" kommer att pågå i Rumänien i två månader. (TT Spektra)

Gunnar Rehlin

Efter flera mindre inhopp innebär "The Drop" hans första huvudroll i en Hollywood-produktion. film
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons