Annons
Nyheter

Aftonbladet, känn er ägda

TA:s kultur- och nöjesreporter Pascal Engman väljer ut veckans höjdpunkter.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2010

Gislövs marknad

Dra ihop några långbord, placera ett hundratal skåningar på dem under dem och sittandes vid dem, och låt dessa långsamt berusa sig till tonerna av ett skönt husband. Gislövs marknad är en utomordentligt trevlig tradition och jag är stolt över att ha upplevt den anrika festen. En tanke slog mig dock: ju fullare en människa blir desto längre söderut hamnar personen dialektalt. Ni skåningar låter som danskar när ni blir lite lulliga. Dagen efter var jag i Danmark, och konstaterade att fulla danskar låter som tyskar. Själv skrålade jag till ”När en flicka talar skånska” på klockren skånska efter några öl.

Annons

Hästskäraren i trakten

En retarderad fåne ger sig på hästar och skär i dem. Nu är jag visserligen ingen ”häst-kille” men jag inser det idiotiska och vedervärdiga i att ge sig på försvarslösa djur. Tycker det börjar bli dags att fånga in den här dåren och sätta honom i en hage full med hästskit.

Biljanta TFF

TFF, Söderslätts svar på Barcelona har i skrivande stund 4 segrar i rad. Briljant! Och eftersom mitt älskade Hammarby för närvarande irrar runt i Superettan och spelar mot rövgäng som Ängelholm och Brage och högst sannolikt snart lirar boll på grusplaner, så är jag numera stolt TFF:are. Tom Prahl: matchtröja och halsduk skickas till redaktionen. Och de femhundra kronorna vi kom överens om sätts in på mitt konto

Jan Björklunds bannade burkor

Jan Björklund. Folkpartiledaren vill förenkla det för rektorer att förbjuda användning av burka och niqab i skolan. Säga vad man vill om det men, ärligt talat; är det Sveriges största problem just nu? Är det en fråga att ta höjd på en dryg månad innan ett riksdagsval. Personligen har jag aldrig delat klassrum med en person med burka eller niqab och jag undrar om ens 4 procent av Sveriges befolkning gjort det. Vad vill magister och fashionista Björklund förbjuda nästa gång? Ansiktstatueringar? Klackskor med högre klack än 10 centimeter?

Aftonbladet, känn er ägda

Fenomenet vaskning, som Veckan i tryck behandlade redan den 16 juli har blivit lite av sommarens snackis. Sanningen är att alla vaskar i TA:s kölvatten. Aftonbladet till exempel, vaskade fram en nyhet om företeelsen två dagar efter TA, den 18 juli. Än en gång ligger TA i framkant nyhetsmässigt och trendmässigt. Skulle det här ha varit en blogg skulle jag hånat kvällspressen. Nu nöjer jag mig med att luta mig tillbaka, knäppa händerna bakom huvudet och viska: ”Så. Jävla. Ägda.”

INTERNAL INTERNAL
Pascal Engman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons