Annons
Nyheter

Äckliga nakentider men härliga bärtider

Nyheter • Publicerad 27 juli 2008
Äckliga nakentider men härliga bärtider
Äckliga nakentider men härliga bärtiderFoto: 

Jag står vid mina vidöppna fönster. Det är 28 grader varmt i min lägenhet och takpannorna på huset mitt emot är så skarpt tecknade i det starka solljuset att det ser ut som en målning gjord av en mästare. Högt upp är himlen skyig men det finns inte ett enda moln någonstans.

Jag står med näsan i vinden som kommer från havet och det doftar tång, saltvatten och jag tycker mig också känna doften av badfolket – ni vet den där doftblandningen av solkrämens parfym, svett och utspilld öl. Pikant doft.

Annons

Jag känner samma doft när jag något senare är i min mataffär för att handla lammkotletter och ingredienser till en liten potatisgratäng samt några tomater. Tyvärr. Doften, eller snarare odören, kom från en fetlagd man iförd endast ett par shorts. Han verkade ha haft en kämpig väg upp från stranden med tanke på hans svettning. Bredvid stod hans fru och hon hade i alla fall den goda smaken att ha både shorts och bikiniöverdel på sig.

Jag blev så störd att jag inte kunde hålla käften och frågade kvinnan varför inte hon också tog av sig helt och hållet på överkroppen – går det bra för mannen så kan det väl gå lika bra för kvinnan. Hon tittade på mig och sade något som jag förstod var ett utrikiskt språk. Då förklarade jag snabbt på samma språk att det här var en mataffär och ingen badstrand varefter jag gick från platsen för att undvika en diskussion.

Jag vet inte vad det är för fel på folk. Är det värmen som gör oss så helt obalanserade att vi går omkring mitt iistan, inne i butikerna, utan kläder? Och det är inte bara turister, i lördags var jag inne i en spelbutik för att sätta några kronor på en bra häst – även där blev jag plötsligt trängd av en man i bar överkropp. Det är äckligt dålig stil.

Annars, för att prata om något trevligare, är det just nu bråda tider på bärfronten. Krusbären är mogna såväl som vinbären och körsbären sjunger på sista versen. För första gången på många år har jag inte gjort mer än en burk jordgubbssylt och den är redan slut. Dels tyckte jag att priset för jordgubbarna var för högt, dels att de bara smakade vatten. Det blit ju dyrare att göra sylten själv och då vill man åtminstone att den ska smaka bättre än matindustrins sylt. Synd eftersom jag tänkt slå på stort och göra flera burkar med den goda kombinationen jordgubbar och rabarber.

Men god krusbärssylt blir det och jag läste om hur gott det är att blanda krusbär och hallon och det passar ju bra för jag har nämligen tillgång till ett hallonsnår som bär massor av bär just nu...

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons