Annons
Nyheter

95-årsjubel med Trelleborgsrevyn

Bara fem år kvar till 100-årsstrecket – om man bortser från en och annan paus i revyandet. Det firar Trelleborgsrevyn med nyårsrevyn "Jubel i år."
Nyheter • Publicerad 23 november 2010
Pierre Malmqvist (i mitten) är en av de aktörer som återvänder till Trelleborgsrevyns nyårsrevy. Damerna från fjolårets uppsättning "När Jins Månsson skulle fria" heter (från vänster) Linn Stridh, Johanna Olsson Jönsson och Emmely Ahlqvist.Foto: 

95 år blir det 2011, om man räknar från 1916 då Trelleborgsrevyns första inkarnation gjorde sina första föreställningar.

– Det var då vi föddes, säger Trelleborgsrevyns Sarah Törnqvist.

Annons

5 januari har Trelleborgsrevyn premiär på Grandbiografen. Därefter spelas "Jubel i år" varje lördag och söndag klockan 17, till och med 6 februari. Det blir en klassisk nummerrevy men med "lite nya idéer", enligt Sarah. Fast ingen sammanlänkande röd tråd.

– Vi har inte en lång röd tråd, utan snarare lite kortare gula, säger Sarah Törnqvist lite kryptiskt. Vi väver ihop en del nummer med varandra, och så har varje par sin egen färg.

Den parvis ordnade färgkodningen blir ett inslag som återkommer lite då och då i föreställningen.

Det blir kommentarer till saker som hänt under 2010, såväl lokalt som globalt.

– Det blir några saker som hände inför och under valet, såklart. Lite allvarliga saker också som händer i världen, berättar Sarah Törnqvist utan att vilja avslöja för mycket.

Nytt för i år är att ingen är ny i ensemblen. Annars brukar Trelleborgsrevyn nästan alltid ha med lite nya krafter bland dansare eller aktörer, men i den kommande föreställningen har alla medverkande varit med förr. Nämligen Katarina Johnsson, Nils-Gunnar Snygg, Sarah Thörnqvist, Håkan W. Sleman, Lisette Eriksson-Frisk, Pierre Malmqvist. Joakim Kjellberg och Alexandra González.

Anna Thulin
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons