Annons
Nyheter

5 frågor till Kollektivet

Therese Olsson var projektledare för Kollektivets ungdomsområde på Palmfestivalen.
Nyheter • Publicerad 6 september 2010

Gick ”Kollektivet” hem?

– Ja, framför allt lördagen kändes väldigt bra. Då hade vi mer besökare och stället fick liksom leva. Fredagen hade vi inte så höga förhoppningar på. Första dagen, första gången man gör något ska man kanske inte förvänta sig en storm av besökare.

Annons

Vad fick ni för reaktioner?

– De flesta var imponerade av vad vi hade hunnit göra, och var glada för att vi gjort en sådan satsning. Alla möjliga kom, både ungdomar, föräldrar och små barn.

Vad var den bästa stunden för dig?

– Kubbturneringen, och när dansgruppen var där. Då hade vi mycket folk och det hände något vart man än tittade. Då fick vi se området leva upp, det man jobbat med i flera månader.

Gjorde ni någon miss?

– Jag tror att vi skulle gått ut hårdare och marknadsfört oss, så att folk fått upp ögonen lite tidigare. Men vi har lärt oss jättemycket, och alla i gruppen är inställda på att jobba vidare nästa år. Det kan bara bli bättre!

– Sedan hade vi ”besökare” som snodde kexchoklad och mackor från ett tält en natt. Ingen större förlust, men alltid trist att bli av med grejor.

Vad skulle ni vilja förändra inför nästa år?

– Jag tror vi behöver prata mer med Trelleborgs ungdomar om deras önskemål. Vi snackade lite om att ha öppna möten, kanske på Gasverket eller Backafall. Nästa vecka ska vi träffas och utvärdera, och då vet vi mer hur alla tycker det gått och vad vi kan förbättra till nästa år.

INTERNAL INTERNAL
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons