Annons
Nyheter

4 frågor...

...till Rolf Ekström, Trelleborg, som skrivit "Trellelåten" som nu kan höras på kommunens hemsida.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2012

Vad gav dig idén till "Trellelåten"?

– Det var nu i vintras, när jag hörde att den här "Trelleborg till 1000"-festen skulle bli av. Jag tänkte att det kunde vara kul att göra en bra, positiv låt som handlar om Trelleborg. Där är så många som kallar stan för "Trellehulla" och så.

Annons

– När jag var i 20-årsåldern höll jag på mycket med musik, och nu för något år sedan blev jag sugen igen och gick och köpte en digital ministudio. Så har jag hållit på med den hemma, på skoj. Men i och med att låten blev skaplig så tänkte jag att den behöver ju inte bara ligga här hemma i lådan. Det är roligare om folk som bor här får höra den.

När kommer du att framföra låten live?

– Det har jag inget intresse av. Nej, jag är för gammal för sånt nu, över 50! Låten gör sig bäst som inspelad musik.

Hoppas du på att det blir årets sommarplåga?

– Nej, det har jag inte ens tänkt på. Det är en rolig grej, bara.

Nu har du skrivit en riktig hyllningslåt. Men handen på hjärtat, något finns det väl här som inte är bra?

– Nej. Jag har bott här sedan 1991, och det mesta är bra här, enligt mig. Folket, stränderna... här finns det mesta. Det skulle i så fall vara att det blåser för mycket ibland!

Härkan du höra "Trellelåten".

Ann Ekstrand
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons