Annons
Nyheter

20 års väntan på Triumph-tåget

Det är resultatet av Riks cancersjuke brors sista önskan. Att gitarristen Rik Emmett, trummisen Gil Moore och basisten Mike Levine står på en scen tillsammans igen.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2008

Här och nu, på Sweden Rock, för första gången på 20 år. Den kanadensiska powertrion Triumph är tilbaka, och för en del av publiken är det här det största som hänt.

och det är en vrålhungrig, på gränsen till utsvulten trio som intar Festival Stage på Sweden Rock. Visserligen har de fuskat en aning, och plockat in en extragitarrist. Men det är fullt förståeligt, med de fingerbrytande arrangemang som Triumphs musik bygger på. För det här är intelligent och ekvilibristisk hårdrock. Vi snackar dubbelhalsade gitarrer, skumma rytmer, gitarrarpeggion i hundranittio och ett publikhav fyllt av öronproppar med färgglada senilsnören. Och den som räknat med tjugo års ringrost, har räknat kapitalt fel. Grabbarna spelar så tight att det är obegripligt att de varit åtskilda i två decennier. Och om överjordiska gitarrsolon är din religion, så är Triumph himmelriket och Rik Emmett gud.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons