Annons
Nyheter

Allt ordnar sig till slut

En ny termin i skolan har nyss börjat. Lisa har börjat i högstadiet. Jag har svårt för att förstå att min lilla flicka har blivit så stor, gick inte hon precis på dagis?
Nyheter • Publicerad 2 september 2009
Foto: 

Lisa är just nu som vilken tonåring som helst. Nåja, kanske inte riktigt. Hon propsar inte på att få vara ute sent om kvällarna. Är inte speciellt intresserad av shopping heller, vilket hennes shoppingglada mamma kan tycka är lite tråkigt...

Däremot sitter hon gärna framför datorn flera timmar i streck, söker efter musik och artister på YouTube. Det motsatta könet har hon också börjat intressera sig för och föremålen för hennes kärlek växlar från dag till dag.

Annons

När Lisa var nyfödd satt jag där som nyförlöst mamma på KK och talade om för läkarna att jag inte tänkte lämna sjukhuset förrän de talat om för mig hur det skulle bli i fortsättningen. Jag ville ha garantier för att jag skulle klara av att ta hand om henne. Hur blir det när hon är 10 år? 15, 20? Det enda svar de kunde ge mig var att de inte skulle kunna svara på de frågorna oavsett om barnet var med eller utan funktionshinder.

Nu efteråt kan jag hålla med läkarna. Man kan ju föreställa sig tanken hur det skulle vara att ta hem sitt barn om det medföljde en beskrivning av hur just detta barn skulle bli i framtiden. För vissa föräldrar skulle det nog kännas övermäktigt; Här är er lille Kalle. Han kommer att vara ett mycket aktivt barn som inte sover många timmar om natten. När han blir äldre blir han skoltrött och behöver mycket tid och kärlek från er för att hamna rätt här i livet. Men det ska ni säkert fixa, eller hur? Varsågoda och lycka till.

Oavsett vilka bekymmer man har med sina barn så tror jag att de flesta föräldrar växer in i sin roll förr eller senare. Man tar sig igenom svårigheterna och pustar ut lite. Man möter nya problem och rätt vad det är så har man löst dem. För varje gång växer man lite som individ.

De flesta av oss har nog upplevt dagar och stunder som vi helst bara vill glömma. Men också underbara och oförglömliga stunder. Kanske är det de där kurvorna som gör vägen till ett liv. För det är ju ändå så, att när vi blickar tillbaka på livet så har allting ordnat sig till slut, på ett eller annat sätt.

Det känns tryggt, eller hur?

Nilla Andersson
Lena Molin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons