Ytterligare fem har avlidit

Ytterligare fem personer har avlidit i covid-19. Totalt 90 personer vårdas på sjukhus.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Skåne • Publicerad 26 maj 2020
Foto: Mark Hanlon

Under det senaste dygnet har ytterligare 29 personer i Skåne konstaterats vara sjuka i covid-19. Totalt 90 personer vårdas på sjukhus, en minskning med två personer. 20 av dem får intensivvård.

På Centralsjukhuset i Kristianstad vårdas på tisdagen totalt åtta personer varav tre får intensivvård. På måndagen vårdades totalt nio personer varav två fick intensivvård.

I Ystad vårdas två personer färre än under måndagen, totalt fyra personer. Ingen av dem får intensivvård.

På Skånes universitetssjukhus i Malmö tar nu mag-tarmavdelningen och neurologiavdelning 1 emot nya patienter igen. Båda avdelningarna har haft intagningsstopp på grund av covid-smitta bland medarbetare. Man behåller vissa skyddsåtgärder och är vaksam på symtom.

Fakta

Covid-19 läget i Skåne 26 maj

Antal sjuka: 1 542 (+29) Siffrorna inom parentes anger skillnaden från gårdagen.

Antal avlidna: 167 (+5)

Inlagda på sjukhus:

Kristianstad: 8 (-1) varav 3 (+1) i intensivvård.

Hässleholm: 0.

Ystad: 4 (-2).

Trelleborg: 0.

Skåne: 90 (-1), varav 20 (-1) i intensivvård.

Källa: Region Skåne

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.