1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vart sjätte tåg var försenat

Gnisslade du tänder på tåget i somras? Du var inte ensam. Omkring vart sjätte tåg till Kristianstad och Hässleholm var försenat i somras. Det var dessutom sämst i Skåne.
Foto: Nyhestbyrån Sirén

Statistiken, som tagits fram av Nyhetsbyrån Sirén, visar att tågen inte kommer i tid så ofta som de borde under juni och juli. I hela Sverige var vart tionde tåg mer än fem minuter sent eller inställt.

– Generellt var juni och juli betydligt bättre än förra året. Vi har planerat på ett annat sätt än vad vi har gjort tidigare år, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till Nyhetsbyrån Siren.

I Skåne var variationerna stora. I Ängelholm kom 92 procent av tågen fram i tid, vilket innebär att det var vart tolfte tåg som försenades. I Hässleholm och Kristianstad var det bara 83,2 procent av tågen som nådde målet inom den angivna tidsramen. Det innebär att vart sjätte tåg var försenat.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

Trots allt är det en liten förbättring jämfört med förra sommaren, då 81 procent av tågen till dessa orter kom in i tid. Bäst var det 2017, då 88,8 procent följde schemat.