Annons
Kristianstad

Ung pojke avled efter ha blivit påkörd av tåg

En ung pojke avled i en tragisk olyckshändelse efter att ha blivit påkörd av ett tåg i Nosaby i Kristianstad kommun. Olyckan inträffade i närheten av Kulltorpsskolan.
Kristianstad • Publicerad 13 april 2019
Arkivbild
ArkivbildFoto: Adam Ihse/TT

Trafikverket meddelade klockan 20.16 att det var stopp för all tågtrafik mellan Kristianstad och Bromölla och att orsaken var en olyckshändelse mellan Kristianstad och Fjälkinge.

Det rör sig om en olycka där en ung pojke har blivit påkörd av tåget och har avlidit.

Annons

– Allt talar för en olycka. Anhöriga är underrättade och det kommer att ta lite tid innan vi får en bild av vad som har hänt, säger polisens presstalesperson, Patric Fors.

Även räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen.

– Initialt hjälpte vi till med krisstöd till anhöriga i omgivningen och sedan att vara behjälplig i utrymning av tåget, säger Dan Svensson, befäl på räddningstjänsten.

Tågpassagerarna ska ha fått fortsätta från platsen i ersättningsbussar.

Polisen lade klockan 21.15 ut information på sin hemsida: ”En person är påkörd av ett tåg i Kristianstad. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård är på plats”.

Senare, 21.41, uppdaterades informationen att den påkörde är en yngre pojke och att anhöriga är underrättade.

Strax efter midnatt meddelade Skånetrafiken att man kommer köra linjen som vanligt under lördagen.

– Det finns ingen misstanke om brott. Det är en tragisk olycka, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral, på lördagsmorgonen.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons