GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skånetrafiken ersätter borttagna tågturer med buss

Från och med i dag, 1 maj, gäller Skånetrafikens anpassade tidtabell för Pågatågen. Extra bussar sätts in omedelbart för att kompensera för turerna som tagits bort med anledning av det minskade resandet som coronaviruset inneburit.
Skåne • Publicerad 1 maj 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Tom Wall

Den nya tidtabellen för Pågatågen gör att vissa orter har få eller inga tåg efter klockan 21. Därför sätter Skånetrafiken nu in bussar som går enligt tidtabellen och stannar på alla stationer som Pågatågen vanligtvis stannar på.

Följande sträckor får nu busstrafik – tur och retur:

• Helsingborg-Hässleholm.

• Hässleholm-Lund.

• Helsingborg-Lund.

Bussarna ska gå enligt tidtabellen, men är inte sökbara på Skånetrafikens hemsida eller app förrän under tisdagen den 5 maj. Det meddelar Skånetrafiken i ett pressmeddelande på fredagen.

– Om de det blir för trångt ombord eller om för få reser kan vi ytterligare anpassa trafiken framöver, säger Maria Nyman, affärsområdeschef tåg på Skånetrafiken.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.