Annons
Nyheter

Polisen misstänker att 20-åriga Emilia har mördats

En förundersökning om mord har inletts under tisdagskvällen sedan 20-åriga Emilia, som varit försvunnen sedan 22 november, hittades död tidigare under eftermiddagen. Hon hittades i samband med dykningar i Vramsån i Tollarp utanför Kristianstad.
Tollarp • Publicerad 3 december 2019
Foto: Mikael Persson

– Vi har ikväll inlett en förundersökning gällande mord. Förundersökningen gällande människorov fortsätter och kompletteras med brottsrubricering mord, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson vid 20-tiden på tisdagskvällen.

Kan du säga vad som har lett till den nya brottsrubriceringen mord?

Annons

– Jag kan inte säga något om detaljerna, men det material som finns i förundersökningen har presenterats för åklagaren som har fattat det beslutet, säger Robert Loeffel.

Utredningen leds vidare av chefsåklagaren Jenny Lindell vid åklagarkammaren i Kristianstad. Hon säger till TT att det finns omständigheter som gör att utredarna misstänker att kvinnan har mördats, men hon vill inte gå in på vilka.

– Nu ska kroppen undersökas av rättsmedicinare och sedan får vi en klarare bild om kroppen har utsatts för någonting eller inte. Vi måste helt enkelt få reda på dödsorsaken, säger Lindell.

Ingen person har frihetsberövats. Lindell vill dock inte kommentera huruvida det finns någon brottsmisstänkt.

– Förundersökningen är inne i ett väldigt intensivt skede där det sker oerhört mycket åtgärder. Man håller förhör, drar olika slutsatser och kollar upp olika omständigheter. Man har varit ute på platsen med tekniker och det materialet ska analyseras, säger hon.

Tidigare på eftermiddagen meddelade polisen att dykare hade anträffat en avliden kropp i vattnet i Vramsån i Tollarp och att den tillhör kvinnan i 20-årsåldern.

– Nu ska kroppen genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel klockan 15.45.

Hur jobbar ni vidare?

– Det vi kan göra nu är att snäva åt platsen ytterligare. Nu blir Tollarp ännu mer intressant för oss.

20-åriga Emilia hade varit försvunnen sedan den 22 november. Sedan dess har hon eftersökts av anhöriga, polis och frivilligorganisationer.

Annons

I lördags gjorde polisen fynd vid ett område i anslutning till Vramsån i Tollarp, och i samband med detta gjorde polisens sökhundar markeringar intill vattnet. Området har varit avspärrat sedan dess.

På tisdagen genomförde Nationella sjöpolisen dykningar i Vramsån. Någon gång under eftermiddagen anträffades kvinnan död i vattnet. Hennes anhöriga är underrättade.

Frivilligorganisationen FIKK har de senaste dagarna genomfört flera sökinsatser i Tollarp.

– I detta fallet var det polisen som anträffade Emilia. Nu samlar vi ihop patrullerna vi har på plats och ska kunna erbjuda samtalsstöd om de skulle behöva det, säger Daniel Brodin, verksamhetschef på FIKK.

Runt 50 personer har deltagit i sökandet på måndagen och tisdagen.

– Det här beskedet är väldigt tragiskt, det är fruktansvärt. Vi hade förhoppningen om att anträffa henne vid liv, säger Daniel Brodin.

Martin SöderbergSkicka e-post
Marcus HaraldssonSkicka e-post
Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons