Annons
Kristianstad

Första tranorna skådade på Pulken

Nordöstra Skånes fågelklubb vittnar om ett riktigt vårtecken: en grupp med 15 tranor har varit synlig på Pulken utanför Yngsjö de senaste dagarna.
Yngsjö • Publicerad 25 februari 2018
15 tranor har skådats vid Pulken utanför Yngsjö. Evert Valfridsson från Nordöstra Skånes fågelklubb tror att det är flyttfåglar. I så fall är det ett riktigt vårtecken.
15 tranor har skådats vid Pulken utanför Yngsjö. Evert Valfridsson från Nordöstra Skånes fågelklubb tror att det är flyttfåglar. I så fall är det ett riktigt vårtecken.Foto: Evert Valfridsson

Det finns tranor som väljer att övervintra i Sverige, men det är ovanligt med så här stora grupper. Evert Valfridsson i Nordöstra Skånes fågelklubb tror att det handlar om flyttfåglar som återvänt efter att ha tillbringat vintern på sydligare breddgrader.

– Det är fantastiskt kul att se dem igen. Och folk åker skridskor alldeles intill! säger han.

I vanliga fall anländer tranorna till Sverige i mars–april och flyttar i september–oktober.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons