Annons
Nyheter

Väl märkt nostalgi

Ibland blir man positivt överraskad, och det är alltid trevligt.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Foto: 

Saxons senaste skiva passerade antagligen många obemärkt och på pappret ger konserten lite gubbrocksvarning. Men för Sweden rock-publiken väljer bandet att gräva i skattkistan istället.

Merparten av konserten kommer från klassiska ”Denim & Leather” som något omkastad framförs i sin helhet. Och det framförs med en aldrig sinande entusiasm och massor av energi. För att korta något gör man snygga medleyn, idealiskt för att hålla ångan uppe.

Det här blir en party-nostalgispelning som publiken verkligen älskar. Det enda som sänker farten är när det kommer nyare material, detta håller inte alls samma kvalitet som det som gjorde bandet gigantiska för snart 30 år sedan, då det var mer hit-känsla i låtarna. Så risken att nästa platta som snart ska komma också kommer att passera obemärkt förbi är överhängande. Men glöm det nu, konserten ikväll var en fest för alla anhängare av engelsk 80-talshårdrock.

Monica Hansson
Jakob Dahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons