Annons
Nyheter

Tungt maskerad blues

Marylandkvartetten Clutch känns hur mycket 90-tal som helst. Musikaliskt vilar de på en bluesig grund, som egentligen knappt hörs.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2011

De maskerar det ganska väl, men inte helt. Tungt grooviga ruffriff matas fram från Sweden Stage. Sångaren Neil Fallon plockar dessutom fram rappen, vilket gör att Rage Against The Machine aldrig är långt borta i tanken.

Efter en något trevande inledning hittar Clutch efterhand ett härligt sugande driv som drar in en i ett ruffigt gung, som i stort sett håller i sig konserten igenom.

Annons

Senaste plattan ”Strange cousins from the west” kom 2009, deras nionde sedan debuten 1993. Trots att bandet i grunden håller sig på sin kant inom den hårda grooverocken vet de att variera sig inom ramen. Funk, blues, punk och metall samsas på lika villkor.

”Struck down” sitter som en smäck. ”Child of the city” från albumet ”From Beale Street to Oblivion” är en höjdpunkt. Helt enkelt en lagom hård start på dagen.

Monica Hansson
Christer Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons