Annons
Nyheter

Rhino Bucket - kuslig kopia

Ursäkta om jag konstaterar det uppenbara. Men det går liksom inte att komma runt.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2011
Foto: 

Amerikanerna i Rhino Bucket låter kusligt mycket som AC/DC. Och kusligast av allt, sångaren Georg Dolivo låter som om han har ärvt Bon Scotts släpigt explosiva, whiskeydränkta stämband. Det här förstås ingen nyhet. Bandet bildades redan i slutet på 80-talet, och har släppt tre plattor sedan sin comeback för en handfull år sedan.

Man kan kalla det grov stöld. Man kan också kalla det en kärleksfull hyllning. Själv lutar jag, till min förvåning, allt mer mot det senare under bandets eftermiddagskonsert på Sweden Rock. För det går inte att förneka att Rhino Bucket är grymt skickliga på sin sak. Medan de radar upp sina svängiga treackords-boogies, och Brian Forsythe lockar bluesiga solon ur sin gitarr, börjar det gunga så där gött i knävecken. Nävar spontanlyfts mot skyn, folk ler gillande mot varandra och ölsuget vaknar. En fin första eftermiddag på Sveriges största hårdrocksfest, helt enkelt.

Monica Hansson
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons