Annons
Nyheter

Musikaliska klurigheter

”Äntligen lite redig musik på festivalen”. Citat av Sweden Rock-besökare som i eftermiddags så Göteborgs stoltheter Evergrey.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Foto: 

Tom S.Englund och hans mannar tillhör inte festivalens trallvänligare inslag. Lätt hårdrocksgymnastik (upp med två fingrar, armen böj och sträck) är vad bandets progressiva mörka metal inbjuder till.

Det här är snyggt, stadigt och något klurigare musikaliskt än vad många av metalfestens huvudakter kan åstadkomma. Och trots 60% nya medlemmar låter bandet fortfarande glädjande stabilt. Möjligen att Englunds stämma gör sig lite bättre på skiva, här blir det lite slitet och når inte riktigt ända fram.

Men vilka låtar de sitter inne med. ”Masterplan” som dyker upp strax efter en spontan hyllning till bandets idag 40-åriga gitarrtekniker är konsertens absolut starkaste kort. Men Evergrey är mångsidiga och kan till och med göra hårdrock av Dilbas gamla örhänge ”I´m sorry” med äran i behåll. En vacker och blytung start på eftermiddagen.

Monica Hansson
Jakob Dahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons