Annons
Nyheter

Monstermetallens gudfäder

Det finns skräckrockare. Det finns band som gärna förvandlar sin scenshow till en blodig maskerad.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Foto: 

Och så finns det Gwar, som tar hela konceptet med fantasirika, monstruösa utstyrslar och blodstänkande scenshower ljusår längre än andra band.

Så det är dags för Lordi att gå och gömma sig nu. För monstermetallens gudfäder är här för första gången på två decennier, de har stora vapen med sig, de är beredda att besudla hela publiken med fejkblod, och de käkar sillmöjlkar som mr. Lordi till frukost.

Annons

Och de slår an tonen redan från start, när de lustmördar en hantlangare utpekad som Usama Bin Ladin. Den misstänkte terrorledaren kommer inte levande från Gwars omfamning. Halsen skärs av och blodet sprutar ut över publiken. Under showen dyker även drottningen av England upp på scen, och får sina bröst förvandlade till blodsprutande fontäner. Och Lady Gaga gästar, klädd i en toalettklänning och med bajs utsvettat i håret. Även Gaga-klonen avlivas.

Dessutom bjuds det allt från strid med en jättelik robot till blodsprutande monsterpenisar. Och dessutom lyckas anföraren Oderus Urungus få publiken skrika yeah!! till det motbjudande förslaget att använda kärnvapen för att lösa problemet med hemlösa. Eller rentav aids. Kärnvapnen har ju ändå bara staplats på hög sedan Nagasaki, resonerar monsterledaren.

Ja, ni förstår kanske att en konsert med Gwar är en ganska speciell upplevelse. Det är absurt, det är skruvat, det är underlivsgrovt, det är larvigt, det är en loska i ansiktet på allt vad politiskt korrekthet heter. Och det är bitvis riktigt roligt.

Fast det ska sägas, steatershowen på scenen är betydligt mer underhållande än dess soundtrack, Gwars ganska stelbenta thrashriffande. Mer en fest för ögat än örat, med andra ord.

Monica Hansson
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons