Annons
Nyheter

Massivt mörker som känns

Moonspells senaste skiva ”Night Eternal” kan man återkomma till lite då och då, och konstatera att man kan göra musik som faktiskt kan kännas fysiskt.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2011

Goth-metalisterna i Moonspell vet hur man skapar massivt mörker och storslagenhet som få andra, och en liten bit från scenen darrar kroppen i takt med baskaggarna när bandet går igång.

När titelspåret från senaste skivan smattrar iväg likt en änglaröstackompanjerad kulspruta så glömmer man för en stund snålblåsten i Blekinge. Hård och välspelad musik värmer gott och bandets förmåga att få till fantasirikt mangel är tilltalande.

Man grips av denna teatrala samling av svartklädda herrar och den tyngd de levererar. Sångaren Fernando Ribeiro må ha lite knackig engelska (Moonspell är från Portugal) men registret är fantastiskt och räcker ner i de djupaste avgrunderna. Hans röst, tillsammans med de massiva gitarrmattorna och Jack Sparrow-lookaliken Miguel Gaspars supertighta trummor gör detta till en mycket bra konsert.

Monica Hansson
Jakob Dahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons